Potek RTG slikanja

Digitalni INTRAORALNI posnetek

intraoralno slikanje je slikanje posameznih zob, ki se uporablja za prikaz do nekje treh zob odvisno od postavitve in lege posameznega zoba. Samo slikanje je popolnoma neboleče saj je folija, ki se jo vstavi v usta pacienta upogljiva in shranjena v posebni pacientu prijazni embalaži namenjeni za namestitev na mesto same lokacije posnetka. Po opravljenem slikanju se posnetek digitalno prenese na računalnik, kjer se intraoralno sliko po potrebi obdela z rentgenskim programom in tako optimalno prikaže potencialno obolenje na želenem mestu slikanja.

Digitalni ORTOPAN - PANORAMSKI posnetek

Je panoramsko slikanje vseh zob v zgornji in spodnji čeljusti. Poleg celotnega statusa zob prikazuje sliko za namen ocenjevanja kostnine v zgornji in spodnji čeljusti skupaj s čeljustnimi sklepi in sinusi. Naš vrhunski aparat PLANMECA PROMAX je prirejen tako, da lahko prilagodimo slikanje zob obliki čeljusti vsakega pacienta ne glede na njegovo starost in velikost, kar pomeni da lahko slikamo tudi otroke in to zahvaljujoč najnovejši in najsodobnejši tehnologiji, ki omogoča vrhunsko kvaliteto posnetka ob najnižjem sevanju, ki mu je pacient izpostavljen. Nastavljivost aparata pa je prilagojena tudi za slikanje zob oseb s posebnimi potrebami. Slikanje zob je povsem neboleče in traja približno18 sekund, po končanem slikanju pa dobi pacient sliko v roke.

Digitalni BITEWING posnetek

Je lokalni posnetek kron zob simultano v zgornji in spodnji čeljusti z pripravo v katero pacient "zagrize". Slika odkrije tudi najmanjši karies v zobu.

Izjemno nizka stopnja sevanja

Z uporabo sodobne in moderne tehnologije omogočajo naši aparati izredno nizko stopnjo sevanja. Tehnologija lokalizira območje sevanja, kar pomeni, da omejuje izpostavljenost pacienta rentgenskim žarkom le na interesno območje. Izjemno hiter zajem slike pa zmanjša tudi časovno izpostavljenost sevanju.

Najbolj ostri posnetki

Naše aparature in najnovejša tehnologija ponujajo izredno visoko resolucijo, kar ob bliskovitem zajemanju slik izrazito vpliva na kvaliteto, saj omogoča ogled najmanjših detajlov ter zmanjša možnost raznih distorzij zaradi pacientovega premikanja med samim potekom. Izredno ostri posnetki vašemu zdravniku bistveno olajšajo postavitev pravilne diagnoze tudi v izrednih primerih. Naše visoko kvalitetne slike prinašajo dodaten doprinos v diagnosticiranje. Možnost natančnega pogleda v kostno konstrukcijo je bistvenega pomena pri odkrivanju in zdravljenju raznoraznih zobnih bolezni.

Slikanje 3DCT tehnologije (CBCT)

Z najnovejšim aparatom za 3D slikanje zob lahko slikamo zgornjo čeljust, spodnjo čeljust ali skupno zgoraj in spodnjo ter posamezne segmente. 3D diagnostika omogoča najnatančnejši prikaz slikanega področja, kar je zelo pomembno za pravilno načrtovanje zdravljenja, implantologije ter ostalih kirurških posegov.

Področja uporabe:
- iskanje kritične anatomije
- diagnostika TMS
- področje ortodontije
- implantologija (diagnostika, načrtovanje, zdravljenje, lokacija implantata)
- izbira lokacije, položaja, tipa implantata
- diagnostika impaktiranih zob (lokacija in razmerje do mandibularnega kanala

 

3d

Slika v vaših rokah v nekaj minutah

Naša najsodobnejša programska oprema omogoča, da pacientu takoj po slikanju ponudimo sliko v digitalni (digitalni posnetek na LCD zaslonu oz. monitorju) ali tiskani obliki (rentgenska slika posneta na foliji). Sliko lahko tudi pošljemo po e-pošti direktno vašemu zdravniku. Na željo vam sliko posnamemo tudi na CD. Digitalno sliko na CD-ju ali na zaslonu lahko zobozdravnik poljubno povečuje ali pomanjšuje, odvisno od potrebe za določitev natančne diagnoze.


 
Copyright DentPoint 2007 - Gigaspark.com