Ustna higiena

Kontakt: Mitja Spreizer, ustni higienik, telefon: 031 621 946

Klinični pregled ustne sluznice, obzobnih tkiv in zob.

Za razpoznavo bolezni v ustni votlini zberemo vse ugotovitve,ki jih dobimo z anamnezo in ob kliničnem pregledu in pri tem svetujemo nadaljnjo obravnavo.

Inštrukcija postopkov ustne higiene in motivacija.

Ugotovimo navade in pripomočke pri ustni higieni in jih poizkušamo izpopolniti.

Elektronski zapis parodontalnega stanja.

Pridobimo celostno sliko, meritev stanja obzobnih tkiv na 6 tih mestih vsakega zoba, globino parodontanih žepov,krvavitev pri sondiranju, recesije, gnojenje, plak, majavost zob.

Strojna odstranitev trdih in mehkih zobnih oblog in poliranje.

Odstranimo vidni in na prosto oko nevidni zobni kamen, ki se nahaja nad in pod dlesnijo, in s poliranjem odstranimo pelikolo - matriks na vseh zobnih površinah in s tem omogočimo lažje čiščenje zob.

Luščenje in glajenje zobnih korenin.

Obzobne žepe globlje od 5 mm s posebnimi orodji očistimo zobne korenine tako, da dlesnim omogočimo ponovno zaraščanje in s tem zmanjšamo njihovo globino in tako ustavimo parodontalni proces.

Odstranjevanje zobnih zabarvanj.

S peskalnikom in polirnimi orodji odstranimo trdovratna zabarvanja cigaretnih smol, kave, čajev..

Zaščita preobčutljivosti zobnih vratov.

Razgaljene zobne korenine pogosto skelijo zato jih premažemo s posebnimi geli.

Topikalna fluorizacija zob.

Nanašanje fluoridov.

Ostalo:

pri tem so mišljene druge storitve (svetovanje glede protetične oskrbe, bruksizma, razlage smiselnosti implantov…), ki niso tako pogoste in jih je želeno dodatno opisati.Usluge ustne higiene so plačljive, ne krije jih zdravstveno zavarovanje. Naš moto je, da vsakega posameznika usposobimo, da z našo pomočjo, izpopolni ustno higieno do te mere, da nas obišče le takrat, ko je njegovemu parodontalnemu stanju potrebna profesionalna ustna higiena.ZA VEČ INFORMACIJ OBIŠČITE NAŠO DOMAČO STRAN PARODONT

PARODONT.SI

 
Copyright DentPoint 2007 - Gigaspark.com